Kanalen

AdWords

Een AdWords Search/Shopping campagne is in de meeste gevallen de basis. Dit is een zeer actiematig kanaal waarbij wij altijd vooraf een doelstelling formuleren met de klant. De meest gebruikte doelstellingen vind je hieronder:

 

  • CPA, kosten per conversie/aankoop
  • Maximaal aantal conversies binnen maandbudget
  • Bottom-line doelstelling, afstemmen van de kosten op basis van de totale omzet

 

Met AdWords Search maak je gebruik van tekstadvertenties die geactiveerd worden wanneer iemand een bepaalde zoekterm intypt op Google. Met AdWords Shopping wordt door een zelfde actie een andere advertentie weergeven, namelijk met een foto en een prijs.

Facebook

Met behulp van Facebook kun je gericht adverteren op bijvoorbeeld locatie, leeftijd en interesses. Dit kanaal is daarom breed inzetbaar en erg geschikt om producten, diensten en evenementen te promoten. De Facebook campagnes worden, als het budget toereikend is, in verschillende fases verdeeld. Hierdoor creƫer je een trechtermodel waarin je klanten verschillende keren benaderd met wisselende berichten.

 

Facebook advertenties maken altijd gebruik van beeldmateriaal in de vorm van afbeeldingen of video’s.

facebook advertentie

LinkedIn

Adverteren op LinkedIn is ideaal voor B2B bedrijven. Dit komt door de specifieke targetingmogelijkheden die LinkedIn een adverteerder geeft. Zo kan er bijvoorbeeld getarget worden op bepaalde functies, bedrijfsgrootte en opleidingsniveau.

Advertenties op LinkedIn scoren het best met sterk beeldmateriaal.

linkedin advertentie

Instagram

Adverteren op Instagram is erg veelzijdig. Je kunt zowel foto’s als video’s laten zien aan jouw doelgroep. Verder kun je specifiek targeten op de doelgroep die je wilt bereiken. In het voorbeeld dat hier gegeven wordt is gebruik gemaakt van een foto.

 

Ben jij klaar om creatief aan de slag te gaan met Instagram?

instagram advertentie

Meteen aan de slag gaan?

Neem dan nu contact op!