Werkwijze

De start van een nieuw project is altijd spannend, en dat begrijpen wij. Daarom hebben wij hieronder onze werkwijze geformuleerd. Dit geeft je vooraf meteen een versimpeld en duidelijk beeld van onze toekomstige samenwerking. Ook staan er een aantal vragen die je alvast aan jezelf kunt stellen.

Verder beginnen wij een samenwerking altijd met een gratis analyse van de huidige situatie. Zonder een goed beeld is het natuurlijk lastig om een plan op maat te maken. Je kunt hier meer over lezen bij het eerste punt van onze werkwijze.

 

1. Analyse huidige situatie

Voordat we aan de slag kunnen gaan moet de huidige situatie onder de loep worden genomen. Wij kijken naar eventuele campagnes die al actief zijn, het niveau van de website en of de metingen correct ingesteld zijn.

Voor deze analyse maken wij gebruik van de beschikbare data in Google Analytics en de data uit alle actieve campagnes. Aan de hand van deze data kunnen wij een plan van aanpak opstellen met de bijbehorende tijd en kosten. Op deze manier weet je meteen waar je aan toe bent.

2. Doelen vaststellen

Nadat er een uitgebreide scan gemaakt is van de huidige situatie moeten we de doelen opstellen. Belangrijke vragen bij dit onderwerp zijn onder andere:

  • Waar wil je heen met het bedrijf?
  • Welke middelen zijn er beschikbaar?
  • Is er tijd en ruimte om zelf taken op te pakken?
  • Wat mag een aankoop/leadformulier kosten?

Dit zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je aan een online project begint. Door onze ervaring kunnen wij goed inschatten wat wel en niet werkt in verschillende branches. Dit maakt het voor bedrijven vaak een stuk aangenamer.

3. Setup

In deze fase wordt het eerder besproken plan uitgevoerd. Tijdens deze fase is er intensief contact tussen Rendabel Online en de opdrachtgever. Ook zal de webbouwer bij dit proces betrokken worden om codes door te voeren.

Afhankelijk van het opgestelde plan wordt er een planning gemaakt. Deze planning geeft sturing aan het project en zorgt ervoor dat beide partijen weten hoe het gaat.

4. Rapporteren

De laatste en terugkerende stap, rapporteren. Je wilt weten wat de resultaten zijn en wat het werk opgeleverd heeft. Daarom sturen we elke maand een rapportage met de resultaten van de voorgaande maand. Door de maand heen sturen wij desgewenst updates.

De eerste dagen en weken na de setup zullen de updates elkaar snel opvolgen, deze periode is namelijk cruciaal voor het verloop van het project.

Meer informatie ontvangen?

Neem dan nu contact op!