Adverteren op instagram

Wat is Instagram?

Instagram is een fantastisch platform om op te adverteren. Je hebt veel verschillende vormen van adverteren en je kunt de juiste doelgroep gemakkelijk bereiken. Aangezien Instagram onderdeel is van Facebook kun je dezelfde doelgroepen bereiken als op Facebook. Naast het adverteren op instagram is het ook mogelijk om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen door middel van influencers, hier gaan we het nu alleen niet over hebben.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Met Instagram kun je op verschillende manieren adverteren.

  • Afbeeldingen in het nieuwsoverzicht
  • Video’s in het nieuwsoverzicht
  • Afbeeldingen in verhalen
  • Video’s in verhalen

Hoe je deze vormen inzet is afhankelijk van de doelstelling en het beschikbare beeldmateriaal.

 

Adverteren op Instagram in de praktijk

Hieronder volgen twee voorbeelden om een idee te geven van de mogelijkheden. Je kunt 200 euro per maand uitgeven maar ook 20.000. Uiteindelijk is het afhankelijk van jouw doelstelling en doelgroep.
Als je heel nederland wilt bereiken en puur in wilt zetten op awareness (naamsbekendheid) zal je merken dat het al snel duur wordt zonder dat je echte conversies behaald. Als je een meer actiegerichte advertentie laat zien aan een kleiner publiek krijg je meer engagement voor een lagere prijs. Dit is handig voor lokale partijen of evenementen die mensen in de buurt willen bereiken.

 

Hieronder volgen twee voorbeelden.

 

1. Een beginnende winkel in Haarlem
Je ziet het vaak, een startende winkel die zoveel mogelijk mensen in de buurt wil bereiken. Voor dit soort campagnes hoef je geen hoge budgetten te hebben. Met een budget van bijvoorbeeld €400 kan je al veel bereik en engagement genereren. Richt je op plekken dicht bij de winkel zodat je een relevante doelgroep bereikt die in staat is om langs te komen in de winkel. Je advertenties laten zien in de andere kant van het land is in dit geval niet slim.

 

2. Online webshop
Ook een online webshop welke landelijk actief is kan uit de voeten met €400, dit is echter niet aan te raden. Om het hele land effectief te bereiken zal hier meer voor nodig zijn. Afhankelijk van de doelstelling (bereik of aankopen) kun je een budget vaststellen. Als je een vaste prijs per aankoop wilt hanteren kan je zeggen dat een aankoop €10 mag kosten. Zolang een aankoop €10 kost is het maandelijkse budget onbeperkt aangezien je met die verhouding winst maakt. Mocht je doel bereik zijn moet je het op een andere manier afrekenen en vooraf een budget opstellen. Achteraf kun je kijken hoeveel mensen je hebt bereikt en wat het heeft gekost.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?
Neem contact op