Hoe zet je Google Ads in?

Google Ads inzetten

Mensen zoeken elke dag naar producten, diensten en andere zaken op het internet. De meeste mensen gebruiken Google als zoekmachine. Hoe mooi zou het zijn als je deze mensen kunt bereiken en naar jouw website kunt leiden. Als je de aanwezigheid van jouw website/webshop wilt vergroten zou ik blijven lezen.

 

Wat heb ik nodig om Google Ads effectief in te zetten?

Allereerst heb je een Ads account nodig. Je kunt dit eenvoudig aanmaken door te zoeken naar ads.google.com, de registratie is gratis en vrijblijvend. Vervolgens heb je budget nodig om te kunnen adverteren. Google Ads werkt namelijk als een veiling waar je tegen al je concurrenten op moet bieden.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de campagnes en de metingen. Je wilt meerdere campagnes maken met verschillende thema’s om jouw hele website/webshop te dekken. Elke campagne bevat advertentiegroepen met advertentieteksten en zoekwoorden. De zoekwoorden bepalen uiteindelijk hoe je gevonden wordt.

De meting zorgt ervoor dat je ziet wat de verdiensten zijn van jouw online inspanningen in het Google zoeknetwerk.

 

Hoe bepaal ik mijn zoekwoorden?

Je bepaalt je zoekwoorden op basis van jouw doel. Ben je iemand die mensen wil informeren en opleiden, kies dan voor wat bredere zoektermen die niet specifiek gericht zijn op bijvoorbeeld een aankoop. Heb jij een webshop en wil je zoveel mogelijk verkopen realiseren, kies dan voor actiematige zoekwoorden zoals ”nike sneakers maat 43 kopen”. Het toevoegen en uitsluiten van zoekwoorden is een spelletje dat constant bezig is. Je zal nooit klaar zijn met het toevoegen en uitsluiten van zoekwoorden omdat er steeds weer nieuwe bij komen. Zoekwoorden waarvan je dacht dat deze goed zouden scoren kunnen in de praktijk niks waard zijn en vice versa.

 

Wat moet er in mijn advertentieteksten staan?

De advertentieteksten zijn het visitekaartje van jouw website/webshop. Zorg ervoor dat de teksten jouw bedrijf weerspiegelen. Ben jij creatief en energiek, laat dit dan ook terugkomen in de teksten. Zit jij in de zakelijke markt en moet je serieus zijn, kies dan voor een formele toon en zorg ervoor dat je taalgebruik aansluit bij de doelgroep.

Neem in jouw teksten een voordeel en een call to action op. Bekijk ook eens de concurrentie om te zien hoe zij het doen en kijk of jij hier wat van kunt leren.

 

Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op